L'Espluga crea les bases per ajudar els comerços

El ple municipal de l’Espluga de Francolí ha aprovat les bases de les ajudes econòmiques destinades als comerços i empreses per fer front a les pèrdues derivades de la crisi de la Covid-19. La dotació pressupostària d’aquests ajuts és de 34.000 euros.

Els nous ajustos aprovats aquest dijous sorgeixen de  les propostes de la taula econòmica formada pels grups municipals i de les provinents dels treballs amb la Unió de Botiguers del municipi i tindran com a destinataris els negocis afectats pels diversos estats d'alarma. Així ho va aprovar per unanimitat el plenari espluguí. 

Dels 34.000 euros consignats, 22.000 provenen de la partida dels pressupostos participatius, que enguany no es duran a terme. La resta sortiran de l'excedent de la partida de dietes i assistències de regidors. Una modificació de crèdit que també es va aprovar per unanimitat del plenari. Des del govern remarquen que aquestes ajudes han de servir de referència de cara a possibles nous tancaments.

Un plenari espluguí que també va aprovar una moció per a reclamar l'impuls de la declaració del parc natural de les Muntanyes de Prades.