La Generalitat fa efectives les ajudes per la riuada a l'Espluga

Més d'un any després de la riuada, l'Espluga de Francolí rep les primeres ajudes econòmiques per part de la Generalitat. Són un total de 285.000 euros que permetran engegar durant el proper any diversos projectes de reconstrucció a la llera del Francolí.

L’Espluga de Francolí rebrà de la Generalitat una subvenció directa de gairebé 285.000 euros per les despeses derivades de la riuada de fa poc més d'un any.

Aquesta xifra ha de servir per executar una sèrie d’accions subvencionables per un import de 569.000 euros i entre les quals hi ha la intervenció en la zona d’esbarjo del Parc Fluvial, l’afectació de la zona de la plaça del Mil·lenari, arranjament de camins o l’adequació de l’edifici de la Llei de Barris, entre d'altres. Tot un seguit de projectes que ara el consistori podrà engegar sense veure compromès el pressupost municipal.

D'altra banda, altres afectacions importants com ara la pèrdua de l’edifici del magatzem de l’ADF i la Brigada Municipal i la pèrdua de vehicles i maquinària de la brigada municipal no entraran dintre d’aquestes ajudes atès que la compra d’immobles no és subvencionable dins d’aquesta línia d’ajuts. És per això que l’Ajuntament està estudiant altres vies amb recursos propis per dur a terme les reparacions.

A banda d’aquest ajut, el consistori continua pendent dels provinents de l'Estat i els demanats a la Diputació de Tarragona per un import de 50.000 euros.