El bloc independentista supera Ciutadans a la demarcació tot i perdre la CUP

Si les eleccions es llegeixen en clau independentista també porten acompanyada la paraula victòria, ja que de fet, també a la circumscripció de Tarragona han superat en vots i en escons el bloc unionista. Junts per Catalunya i Esquerra celebren mantenir els escons de Junts pel Sí, amb Esquerra com a primera força independentista. La CUP en canvi, ha perdut la representació.

Pel que fa a Esquerra Republicana seguia amb molta contenció els resultats electorals des del Tinglado 1 del Port de Tarragona. El creixement de Ciutadans, empatat als republicans en diputats, i la seva victòria a la ciutat de Tarragona aigualia els resultats històrics a la demarcació per Esquerra. Mai abans havien aconseguit 5 diputats, doblant els resultats de les últimes eleccions al Parlament en solitari. Peris estenia la mà a Junts per Catalunya, sobretot a la CUP, que es quedava sense representació, però també amb la diputada de Catalunya en Comú Podem, amb qui, deia, caldrà entendre's al Parlament. 

I és que els 5 diputats d'Esquerra, sumats als 4 aconseguits per Junts per Catalunya revaliden els 9 diputats que tenia Junts pel Sí des del 2005 a la circumscripció de Tarragona. Tot i així, si s’haguessin presentat junts, la candidatura hauria estat la primera força tant a Tarragona com a Catalunya, evitant així la victòria de Ciutadans. El candidat de Puigdemont a la demarcació, Eusebi Campdepadrós, en una agradit agredolça pel PDeCat, per la mort del seu portaveu a l'Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, dedicava els resultats als presos i exhiliats pel procés independentista. Segons Campdepadrós, l'unionisme ha perdut les eleccions. Junts per Catalunya dóna per revalidats els resultats de l'1 d'octurbe, el govern cessat i Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, per seguir amb el procés per constituïr un estat independent en forma de República.

Celebració continguda d'un bloc independentista que perd l'únic diputat que tenia la CUP. Un coneguts els resultats a la taberna Despertaferro de Reus, els cupaires atribuien aquests mals resultats al vot útil i no a la seva actuació política. Tot i admetre la derrota es mostren satisfets per la victòria del bloc sobiranista, ara esperen que Junts per Catalunya i ERC facin els deures.

Programes més recents a TAC12