Ciutadans s'imposa a les principals poblacions del territori menys a l'interior

A la ciutat de Tarragona Ciutadans guanya a tots els barris i zones excepte la part alta. De fet, fins i tot si Junts per Catalunya i Esquerra haguessin anat junts, Ciutadans hauria estat igualment la primera força a la ciutat. 

Només tenim 3 excepcions importants al noste territori, començant per Valls, on guanyen els partits amb candidats del govern municipal, de l'alcalde Albert Batet, número 3 de Junts per Catalunya, i del regidor Òscar Peris. De fet, fins i tot milloren resultats respecte el 2015. En canvi, l'altra candidata vallenca, Rosa M. Ibarra no ha tingut la mateixa sort, tot i guanyar un centenar de vots més. 

I curiós el cas de Montblanc, governat per majoria absoluta d'Esquerra Republicana, amb l'alcalde Josep Andreu, però que ahir veia guanyar Junts per Catalunya, que casualment tenia com a candidata, seva dona, Dolors Sabaté, convertint-se en primera força a la capital de la Conca, per davant dels republicans.

En canvi a Altafulla si que va guanyar Esquerra, per escassos 20 vots més que Ciutadans. Una formació que ha pres a tot arreu vots del Partit Popular, que juntament amb la CUP té mals resultats a totes les poblacions.
Mirem ara Vila-seca, on precisament la victòria de Ciutadans és més clara, i no deixa de ser curiosa en un municipi govern per la majoria absoluta de la Convergència i Unió de Josep Poblet. Ciutadans hi ha aconseguit aquest cop gairebé el 50% del suport, mentre que Junts per Catalunya, poc més del 10%, per sota d'Esquerra. Siutació molt similar a la de Salou, gairebé calcada, amb Ciutadans en primer lloc amb una victòria amplíssima, molt per sobre del bloc independentista. 

A Torredembarra Ciutadans també guanya, per un 30% dels vots, però en aquest cas, el bloc sobiranista supera l'unionista. Per últim, a Constantí, els socialistes, que governen al municipi, han quedat just per darrere de Ciutadans, deixant les forces independentistes en tercera i quarta posició.

Programes més recents a TAC12