S'esfondra part del sostre de l'església de Constantí, afectada per esquerdes

 

Part de la teulada de l'església de Sant Feliu de Constantí i un tram de voltes de la nau central s'han esfondrat aquesta nit. No s'ha lamentat cap dany personal, però s'han activat totes les alarmes. L'església no és l'única construcció afectada per l'esquerda que travessa el poble.

Aquest cop tot el tram central de la nau proper a la façana s'ha esfondrat aquesta nit. Els veïns han sentit diversos sorolls, uns primer a dos quarts de 10 de la nit passada, d'altres, ja de matinada, cap a les 5. La teulada, les bigues i finalment les voltes han cedit arran de terra. L'esfondrament només ha afectat però alguns bancs. Tot el patrimoni religiós i artístic, incloses les peces de Jujol, estan intactes. Tot i els sorolls, els veïns no han estat conscients del que havia passat fins les 9 del matí .

I és que fa pocs dies, per Divendres Sant, la Processó va començar i acabar a l'església parroquial, tot i estar tancada. Per això, aquest matí de seguida la policia local i els Bombers de la Generalitat han acordonat la zona per precaució, i de seguida han començat les inspeccions oculars. A mig matí els tècnics de l'Arquebisbat de Tarragona, titular de l'església, han fet les primeres valoracions. Segons els primers indicis, no havia restes d'aigua a la part esfondrada. La pluja doncs, no tindria res a veure. Tot fa pensar en les argiles expansives que fa uns anys afecten el subsòl de Constantí i mantenien l'església tancada des de fa 2 anys.

Segons els tècnics, cap mesura provisional pot evitar el risc d'esfondrament mentre les argiles del subsòl segueixen els seus moviments i no es pugui afrontar el problema de més gran abast, que ja ha obligat a tancar el dipòsit municipal, i que afecta a nombroses cases del poble. L'Arquebisbat assumirà els costos de les tasques de desenrunament i protecció de l'espai. S'haurà d'habilitar un sostre provisional per evitar que les pluges afectin l'interior de l'església. Una altra de les decisions a prendre serà si s'ha retirar el patrimoni artístic del temple, per tal de preservar-lo millor.