Constantí sumarà 19 pisos de lloguer social aquest estiu

Constantí posarà en marxa els primers pisos que la Generalitat ha comprat al banc dolent de la Sareb per destinar-los al lloguer social. Són 19 habitatges que ha visitat aquest divendres la consellera de Territori. Hi podran anar a viure famílies de rendes baixes i joves que hi podran accedir a preus assequibles. 

Seran els primers pisos que adjudicarà el Departament de Territori entre els 440 que va comprar a la Sareb i que estaven buits. A Valls, per exemple, també hi haurà dues promocions. Al municipi del Tarragonès la compra ha suposat una inversió d'1,2 milions d'euros i a partir de l'abril es preveu obrir la convocatòria.

DRET A L'HABITATGE

habitatge

El lloguer oscil·larà entre els 360 i els 420 euros. Els pisos tenen una superfície d’entre 80 i 90 m2. Amb aquesta forquilla de preus es permetrà l'accés a l'habitatge a famílies que difícilment poden fer front als preus d'un mercat immobiliari cada vegada més disparat.

Igualment, l'Ajuntament de Constantí demana a la Generalitat que es facin més accions d'habitatge al municipi. La consellera, que no ha desaprofitat l'ocasió, ha lamentat que sense els pressupostos del 2024 quedaran al tinter moltes inversions. Els qui també han sortit al pas han estat diversos veïns d'aquests blocs de pisos preocupats per si aquestes promocions de lloguer social alteraran la convivència.