El territori afronta diumenge les municipals més disputades

Els municipis del Camp de Tarragona viuran diumenge el dia decisiu, com cada 4 anys, el moment de les urnes. De configurar nous ajuntaments, o de consolidar els governs existents. De nous pactes o d'afavorir la continuïtat. Unes eleccions obertes, amb alguns comiats destacats, i amb la perspectiva de què faran les noves opcions polítiques.

Aquestes seran, diuen alguns, les eleccions municipals més obertes dels últims 16 anys. Les raons són ben diverses, però potser les més destacades cal buscar-les en el fet que cada cop hi ha més candidatures amb possibilitats de superar aquell 5% que dóna la representació, i, per una altra banda, també cal saber quins efectes provocarà els significatius canvis de cap de cartell en algunes poblacions. És el cas per exemple d'un Vila-seca on ja no hi serà Josep Poblet, o un Valls on tampoc és present Albert Batet. En el primer cas Ciutadans vol aprofitar la situació, i en el segon, a la capital de l'Alt Camp, és Esquerra.

En altres poblacions caldrà veure fins on arriba el desgast d'alcaldes que ja acumulen força temps encapçalant el saló de plens. És el cas de Tarragona amb Josep Fèlix Ballesteros , Salou amb Pere Granados o Josep Andreu a Montblanc. En aquest darrer cas sembla que el debat està en si Andreu pot repetir o no la majoria absoluta. De fet sembla que només a la Conca de Barberà es poden produir situacions de majoria Absoluta..... a Montblanc, però també a l'Espluga de Francolí on dues forces ara fa 4 anys van quedar a un regidor d'aconseguir aquest resultat.

A Torredembarra la principal incògnita que hi ha sobre la taula és si l'aritmètica resultant del diumenge pot fer possible un altre cop el pacte de govern actual, la suma entre Esquerra, PSC i ABG. A Altafulla, l'actual govern d'Alternativa del Fèlix Alonso es tornarà a enfrontar amb l'Esquerra de l'Eina i els socis que puguin sortir pel camí en funció dels resultats. Cas semblant és el de Constantí on, l'actual alcalde, el socialista Oscar Sánchez, també s'enfronta a una esquerra reforçada amb gent de l'antiga Iniciativa. En aquesta ocasió també poden ser molt importants els socis que uns i altres puguin cercar a partir dels números de diumenge.