El nou Pla Estratègic de Turisme vol desestacionalitzar mercats, obrir-ne de nous i que el visitant gasti més

Vila-seca ha acollit la presentació del full de ruta turístic des d'ara i fins al 2022 i en què es pretén copsar nous mercats i que el model sigui més sostenible. Ara ja no és primordial incrementar el flux de visitants sinó potenciar la despesa d'aquests, a més d'implementar l'oferta.

El Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022 contempla eines reforçadores de la competitivitat turística catalana per situar-la entre les tres més rellevants de la Mediterrània. Perquè sigui viable, des de la direcció general de Turisme auguren majors inversions i l'obertura d'una línia de crèdit que faciliti el desenvolupament idoni dels serveis i les infraestructures necessàries.

La innovació tecnològica jugarà, també, un paper fonamental dins el pla per facilitar la fluïdesa de contacte envers els clients potencials que, possiblement, encara no contemplen la demarcació de Tarragona com a una destinació de referència.

Una presentació que, prèviament, s'ha explicat a personalitats diverses relacionades amb el territori o el turisme. El pla estratègic veu possible, a més, compatibilitzar el creixement del sector amb la sostenibilitat i la qualitat de vida dels residents. Es preveuen prop d'un centenar d'accions repartides en set eixos de reflexió diferents, i és l'ampliació d'anteriors plans estratègics del turisme a la demarcació de Tarragona.