El PSC guanya a gran part de les poblacions del litoral i ERC ho fa a l'interior

A les poblacions del litoral hi ha una diferència amb les del nord, on Esquerra ha guanyat. Als municipis del litoral sud ha guanyat el PSC i en segona força Ciutadans. A l'interior les forces independentistes han millorat resultats, aconsegueixen més del 50% dels vots.

Contrast en els resultats entre les poblacions de costa i interior del Camp de Tarragona. A la zona litoral el PSC ha estat la força més votada a les principals poblacions com Tarragona, Vila-seca, Salou i Constantí. Uns socialistes, però, que en municipis com Torredembarra i Altafulla han vist com Esquerra Republicana era el partit guanyador.

Els republicans han aconseguit ser segona força a gairebé tot el litoral amb resultats històrics, excepte a Salou i Vila-seca, on Ciutadans, també millorant resultats, s’ha situat en segona posició. En totes les poblacions de costa de casa nostra el Partit Popular ha perdut moltíssima força. L'exemple n’és Salou; el 2016 els populars van ser els més votats i ara se situen a la sisena posició. I caiguda també, però més moderada, d’En Comú Podem, quedant lluny de ser, com va passar fa tres anys, primera o segona força a gairebé tot el litoral.

Pel que fa a les principals poblacions de l’interior, a Valls, Montblanc i l’Espluga de Francolí la imatge és molt similar. Aquí les coses no han canviat tant respecte fa tres anys. Els partits independentistes han aconseguit tornar a ser les forces més votades. Esquerra Republicana s’ha consolidat com a primera força en aquests indrets. El PSC ha millorat resultats a l’interior del Camp de Tarragona, en detriment d’En Comú Podem, que ha perdut molta força.