Tres quarts d'hora més per arribar a Barcelona en tren

Les obres que aquest cap de setmana durà a terme ADIF per a millorar els accessos ferroviaris a l'aeroport del Prat tornaran a repercutir en les freqüències i en el temps de recorregut entre el Camp de Tarragona i Barcelona.

D'aquesta manera, la meitat dels trens regionals que tenen sortida o arribada a les comarques tarragonines no podran circular per la línia de la costa, passant per Vilanova i la Geltrú, sinó que ho hauran de fer per l'interior a través de Vilafranca del Penedès. Això suposarà per a aquests serveis augmentar el temps de recorregut en tres quarts d'hora cada trajecte de mitjana.

A L'ESPERA DEL GRAN TALL FERROVIARI

Uns treballs que es van succeint al llarg del temps a causa, sobretot, de les obres d'implementació del tercer fil a tota la línia de la costa.

S'espera, a més, que en els pròxims mesos aquests treballs, sumats a les tasques d'adequació del túnel de Roda de Berà a la nova infraestructura, tallin totalment durant, com a mínim tres mesos la circulació entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders, obligant a fer el trajecte per carretera.

ELS USUARIS, AL LÍMIT

Tota una situació que està posant al límit als usuaris del servei, com es va poder comprovar aquest passat cap de setmana en la concertació duta a terme per la plataforma Dignitat a les Vies a l'estació de Tarragona.

I és que el dia a dia d'aquests usuaris es veu greument afectat a tots els nivells.

Per tot això, des de la plataforma Dignitat a les Vies s'estan duent a terme aquests dies reunions amb les diferents administracions com, per exemple, la Subdelegació del Govern central a Tarragona. El pròxim pas podria ser la creació d'una taula de treball impulsada pel departament de Territori amb totes les parts implicades.