L'agenda cultural, marcada pel teatre i la música

LA VIDA REGULINCHI (DANIEL FEZ). Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (21h)

Daniel Fez comenta amb humor els tutorials més surrealistes de Tik Tok. Amb més de 17 milions de seguidors és una de les noves sensacions de la xarxa. Ara arriba a Tarragona per presentar-nos un monòleg en què repassa la seva vida com a influencer. Ho fa amb una proposta que interacciona amb el públic i en què presenta nombroses històries que defineix com a regulinchis.

BATEC (CIA CALAJO). Tarragona. Sala Trono. Dissabte (18 i 20h) i diumenge (18h)

L’arribada d’una urna a casa farà que quatre dones de quatre generacions diferents d’una mateixa família convisquin a la cuina d’una casa. La més jove no informa a la resta de la seva decisió de guardar l’objecte entre la canyella i l’all en pols. Aquestes dones aniran descobrint poc a poc la seva presència i podrem observar quin vincle tenen entre elles i amb la pròpia urna. En paral·lel, el xup-xup de la cuina les farà bategar pels temes que aniran sorgint que havien quedat amagats amb el pas del temps. És una comèdia dramàtica que va guanyar el premi a millor composició musical del Torneig Ring i que parteix d’una idea original de Candela Díaz.

PABLO CARBONELL & SL. Tarragona. Sala Zero. Diumenge (18.30h)

Del teatre passem a la música. La Sala Zero porta a Tarragona un artista polifacètic de primer nivell. Hi arriba Pablo Carbonell, fundador, l’any 1985, i cantant de Los Toreros Muertos, presentador i humorista. Ara torna a l’escenari acompanyat d’SL amb una proposta que combina monòlegs i cançons.

LA SETENA DE BEETHOVEN (FRANZ SHUBERT FILHARMONIA). Tarragona. Teatre Tarragona. Diumenge (18h)

Pel que fa a la música clàssica, la Franz Shubert Filharmonia interpretarà a Tarragona la setena de Beethoven. Ho farà dirigida per Christoph Eschenbach, un dels directors més prestigiosos del món. Karajan va impulsar els inicis de la seva carrera i va projectar la seva trajectòria, que l’ha portat a dirigir les millors orquestres del món i a ser-ne titular. Per primer cop dirigirà l’orquestra tarragonina amb un repertori que inclourà Beethoven i també Mozart.

KATAKLYSME (ENSEMBLE VILA-SECA). Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20h)

I acabem a Vila-seca amb una proposat de quilòmetre zero. Dirigit per Rafael Fabregat, una vegada més, l’Ensemble Vila-seca, mitjançant la paraula, la música i la imatge, ens presenta un espectacle on el drama, la nostàlgia i la ironia s’associen per convidar a una reflexió sobre les convulsions personals i col·lectives, i el paper de l’art com a eina per a enfrontar-les. En aquesta ocasió, l’Ensemble comptarà amb l’actuació i interpretació de Roger Padullès i Mercè March i l’actor Fermí Fernández.