Celtas Cortos a la TAP... i més propostes culturals

Comencem el repàs a l’agenda cultural del cap de setmana amb un plat fort. Aterra a Tarragona un dels grups icònics del panorama musical estatal.

CELTAS CORTOS. Tarragona. Tarraco Arena. Dissabte (21h)

El 1984, quatre amics estudiants d'un institut de Valladolid, decideixen unir-se per fer la música que els apassiona, el folk. I així va nàixer un grup que ja suma més de 30 anys d'història amb èxits com "20 de abril", "la senda del tiempo" o "cuéntame un cuento". Els Celtas Cortos arriben a Tarragona per tancar la gira que han dut a terme aquest últim any. El concert comptarà també amb la banda tarragonina Varones com a artista convidat.

ROMEU I JULIETA, DE GOUNOD. Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (19h)

Interpretat pel Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès arriba a Tarragona Romeu i Julieta, de Charles Gounod. És una de les obres cabdals de l’òpera romàntica francesa, amb la seva música inspirada i carregada de lirisme, és considerada arreu del món com una de les millors reproduccions musicals del relat shakespearià.

ELS SECUNDARIS. Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (20h)

Deixem la música i passem a la dramatúrgia. Els Pirates Teatre ens presenten la història d’una actriu i un actor secundaris que comparteixen el neguit abans d’estrenar. Anirà bé o no anirà bé l’estrena? En un embat de vivències hilarants, tots dos faran el possible perquè sigui així. Inspirada en els espectacles populars del Paral·lel de principis del segle XX, Els secundaris barreja peces teatrals còmiques i de vodevil de l’època per fer un homenatge als professionals que hi ha darrere de les grans produccions.

ICEBERG (Cia. Heyvan). Tarragona. Sala Trono. Divendres i dissabte (20h)

Dins la programació de la Sala Trono trobem una proposta de la companyia Les Heyvan. Vuit joves a l’escenari que a través de diferents escenes expliquen diverses problemàtiques derivades de conflictes socials i estructurals que afecten directament la salut mental de la joventut. A partir de la dansa, el text i la performance les intèrprets construeixen un Iceberg al·legòric que acaba deixant constància de la problemàtica actual del suïcidi juvenil. La proposta adopta un caràcter crític i social que viatja entre la comèdia més sarcàstica i el drama més profund. Retratant una societat que viu d’esquena als seus propis símptomes.

EL COS MÉS BONIC QUE S'HAURÀ TROBAT MAI EN AQUEST LLOC (Pere Arquillué). Valls. Teatre Principal. Diumenge (18h)

I ara viatgem a Valls per topar-nos amb un monòleg protagonitzat per Pere Arquillué. Un monòleg a set veus sobre un petit poble, els seus habitants i els seus secrets. El cos d’un jove de disset anys apareix mort, vestit únicament amb un banyador vermell i unes vambes d’esport al mig d’un camp de farratge. La troballa  d’aquest  cadàver  inicia  aquest  text  per  un  únic  intèrpret,  en  què  a  través  de  diverses  veus,  com  si  es  tractés  d’un  ritual  d’exorcisme,  ens  endinsarem en aquest fet i el bellíssim paisatge rural d’un petit poble on, aparentment, mai no passa res.

UNMUTED: MIDNIGHT PLUMBERS. Vila-seca. Ausitori Josep Carreras. Divendres (21h)

I tanquem l’agenda amb música des de l’Auditori Josep carreres de Vila-seca. Fran Palazón, Roc Alemany i Andrés Díaz, violins,  i Uri Català, violoncel; formen Midnight Plumbers: Un projecte sorgit de la necessitat d’experimentar noves sonoritats creades amb instruments tradicionals, on s’acosten a estils diversos de la música moderna. Interpreten composicions i arranjaments propis amb un llenguatge sonor resultat de l’experiència musical de cadascun dels seus membres.