Els vehicles ja circulen pel túnel del Coll de Lilla

Aquest dilluns 23 d'octubre de 2023 és una jornada històrica per al Camp de Tarragona. Després d'anys de retard, complicacions tècniques i sobrecostos, el túnel del Coll de Lilla ja és un fet. La ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, i nombroses autoritats del territori han inaugurat el nou tram de l'A-27 que connecta l'Alt Camp i la Conca de Barberà mitjançant una via d'alta capacitat salvant, doncs, l'actual traçat del Coll de Lilla de l'N-240. 

UN PROJECTE ESPERAT

El projecte ha costat més de 15 anys de treballs, amb aturades i entrebancs pel mig, i una inversió final de 157 milions d'euros. El túnel disposa de dues boques, una per a cada sentit de la circulació, i de dos carrils per direcció. S'hi pot circular a 80 quilòmetres per hora i compta amb tres carrils d'entrada als dos costats. 

L'A-27, però, acaba de forma provisional a Lilla, al terme de Montblanc, ja que pròximament es connectarà directament a l'N-240 i no serà necessari l'accés a través de les rotondes. Aquest enllaç, tot i no tenir data prevista, serà més aviat que el definitiu que ha de portar l'A-27 fins a l'accés de l'autopista AP-2, ja a l'altura de Montblanc. Les obres de la connexió amb la carretera nacional estan ja en licitació, mentre que el segon projecte es troba encara en desenvolupament.  

HO HEM EXPLICAT, EN DIRECTE, AL NOTÍCIES 12