Estiu de música i circ

LILDAMI / JULIETA. Tarragona. Camp de Mart. Dissabte (22h)

Amb missatges allunyats de les drogues i el sexisme i amb una intensa trajectòria, Lildami s’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. És l’únic artista de l’escena que ha guanyat dues vegades consecutives el Premi Enderrock al millor artista de hip-hop i de músiques urbanes. És una de les propostes que ens presenta el Festival de Camp de Mart. També participarà del concert Julieta. Una de les artistes revelació del panorama musical català que va debutar l’any 2021 amb el single Nayades.

ENSEMBLE MARTINÚ. Altafulla. Plaça de l'Església. Divendres (22h)

Fem parada ara a un altre festival de música, però en aquest cas centrat en la clàssica. Viatgem fins a Altafulla on hi arriba un dels plats forts del festival internacional de música. Hi actua l’Ensemble Martinu de Praga. El seu repertori inclou composicions dels segles XVIII al XX, amb un focus especial en la música de Bohuslav Martinů i altres compositors txecs contemporanis.

SERGI CARBONELL. Torredembarra. Roca Foradada. Dissabte (22h)

Més música també a Torredembarra. En el marc del festival de la Roca Foradada actua el cantautor Sergi Carbonell. El cofundador i compositor de Txarango ens presenta el seu projecte en solitari allunyat de la música festiva que ens tenia acostumats i ens convida a un sorprenent viatge cap a un univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles.

ROCKET CARNIVAL CLOWNZ. Torredembarra. Plaça Mn. Joaquim Boronat. Divendres (20h)

Tot plegat en un cap de setmana que a Torredembarra també tindrà regust de circ, amb el seu Pleniluni Circus, que programa diferents espectacles. En destaquem el que ens presenta Passabarret. Amb Rocket Carnival Clownz la companyia vallenca dibuixa una proposta contundent de pallassos de carrer, música en directe i números més impactants, seguint la tònica d'humor absurd de Passabarret.

MELENDI. Tarragona. Tarraco Arena. Dimarts 8 d'agost (21h)

I acabem el repàs a l’agenda cultural mirant més enllà del cap de setmana perquè dimarts visita la Tarraco Arena Melendi. L’asturià està donant la volta al món amb l'exitosa gira del seu nou disc Likes i Cicatrices. És l'onzè àlbum de Melendi publicat el 5 de novembre de 2021.