Millor estiu que el del 2019

 

El visitant internacional torna amb força a la Costa Daurada i amb aquest públic, sumat al de proximitat, s'augura una molt bona campanya. En zones costaneres el balanç pot ser millor que el 2019. 

La primera quinzena de juny ja ha superat les expectatives. Arribar a un 80% d'ocupació als allotjaments de la ciutat de Tarragona és un bon punt de partida de l'estiu. I el més simptomàtic és que el visitant internacional ja està omplint els hotels entre setmana. Moltes de les reserves del juny han estat d'última hora, però pels pròxims mesos ja hi ha molts llits plens i la previsió és igualar o, fins i tot, millorar el 2019.

La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona preveu que se superarà el balanç d'abans de la pandèmia a Altafulla o Torredembarra, amb ocupacions per sobre del 90%. Millorar un any històric com el 2019 és una evidència de recuperació i també de les ganes de viatjar contingudes dels darrers dos anys. Que no hi hagi restriccions convida a passar les vacances més lluny de casa i d'això la Costa Daurada en sortirà beneficiada.

EQUILIBRI COSTA - INTERIOR

L'obertura del mercat internacional farà que enguany, a les destinacions de costa hi hagi ocupacions excel·lents. Serà habitual veure turistes de França, Anglaterra, Alemanya o dels Països Baixos. A l'interior l'activitat també serà bona, però es preveu una mica inferior després de dues campanyes amb millors resultats gràcies al visitant de proximitat. 

Amb la plena recuperació de l'activitat turística, els allotjaments també han refet les plantilles i això portarà més contractació, encara que ha costat més trobar el personal necessari. En general, els preus dels allotjaments també pugen respecte al 2019, però des de la Federació d'Hostaleria consideren que l'increment hagués estat semblant si s'hagués mantingut la tendència d'abans de la crisi sanitària.