×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Més accidents laborals que l'any previ a la pandènia

La tornada a la normalitat en l'àmbit laboral després dels mesos més durs de la pandèmia també va comportar un augment dels accidents a la demarcació. Així ho constata un informe presentat aquest divendres per CCOO en el marc del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball que se celebrarà el pròxim 28 d'abril.

Aquest situa l'augment d'accidents amb baixa en prop d'un 25% respecte a un 2020 marcat per la poca productivitat, superant la xifra dels 10.000 sinistres. Uns números que també suposen un augment del 6% respecte al 2019.

ÚNICA DEMARCACIÓ ON CREIXEN ELS ACCIDENTS MMORTAL

També augmenten els accidents mortals, que van arribar a 14 el 2021, un més que l'any anterior, i situant Tarragona com l'única demarcació catalana on no han disminuït.

Les dades també destaquen la incidència més gran dels accidents entre les persones amb un contracte temporal. Un fet que des del sindicat esperen que faci revertir les xifres d'accidentalitat després de la darrera reforma laboral.

Des de CCOO també posen l'accent en la manca de polítiques de prevenció a les empreses.

Des del sindicat també han aprofitat per escalfar motors de cara al primer de maig, que, de la mateixa manera que va fer ahir la UGT, diuen ha d'estar marcat per les desigualtats que genera l'augment de preus respecte als salaris.