Les mascaretes comencen a desaparéixer de les escoles

Feia més de dos anys que no es podien veure les cares mentre feien classe a l'interior de l'aula. És per això que aquesta tornada de vacances ha estat especial als centres tarragonins de primària i secundària. A primària, majoria d'alumnes sense mascareta, que continua sent voluntària per aquells que ho creguin convenient.

Entre els que ja no la duen posada, alegria per poder estar més còmodes, però també estranyesa després de tants mesos amb aquesta mesura obligatòria i ganes que els mestres també puguin treure-se-la a partir de demà.

Entre els centres, ganes de tornar a la normalitat i que la mesura ajudi els alumnes amb més dificultats.

MÉS MASCARETES A SECUNDÀRIA

I satisfacció també a secundària, tot i que aquí veiem més alumnes que han optat per continuar duent posada la mascareta.

Una situació que viuen especialment als instituts, on conviuen secundària i batxillerat. Aquest dimarts era un dia estrany per exemple al Martí i Franquès de Tarragona, on els alumnes de batxillerat encara hauran d'esperar, igual que el professorat, a demà per poder assistir a classe amb la llibertat de dur la mascareta o no. Des de la direcció del centre estan ara expectants per saber com serà la nova normalitat.

Uns centres educatius que veuen, doncs, com així acaba de manera gairebé totalment definitiva l'excepcionalitat viscuda des del 12 de març del 2020, quan la pandèmia va canviar per complet la seva manera de fer.