El Tarragonès acull 2.000 dels 15.000 refugiats ucraïnesos que hi ha a Catalunya

El govern català estima que, fins ara, unes 2.000 persones han arribat fins al Tarragonès cercant refugi. Algunes es poden instal·lar a les cases de familiars o amics, però la majoria d'elles han d'acudir a serveis d'emergència com el que Creu Roja ha posat en marxa en aquest hotel de Salou. També ho ha fet en un equipament semblant a Vila-seca i en tres municipis més del Camp de Tarragona.

Es tracta d'una mesura d'urgència, per tant, no definitiva. Acollir aquestes persones en hotels és la primera de les tres fases en què es treballarà per tal d'aconseguir la inserció permanent dels refugiats.

El Govern vol accelerar aquest procés d'adaptació per tal que, sobretot, els refugiats més joves s'escolaritzin i integrin amb immediatesa. És per això que el pròxim dimecres la Generalitat aprovarà un paquet de mesures per facilitar aquest procés.

Paral·lelament, les administracions locals també actuen en aquesta línia. L'ajuntament de Salou, per exemple, ho fa de la mà de l'associació d'ucraïnesos locals, que han ajudat a distribuir les persones refugiades en allotjaments cedits per particulars.

Actualment, Creu Roja ofereix asil i suport emocional a unes 1.400 persones en els diferents espais que ha habilitat arreu de la demarcació.