BASF podria frenar la producció per l'elevat preu de l'energia

BASF manté el ritme de treball, però admet l'escenari d'aturada de certes instal·lacions per l'elevada despesa en electricitat i la dependència dels productes fòssils. La multinacional calcula que el cost de l'energia de produir a Tarragona és ara mateix cinc vegades i mitja més alt que abans de l'escalada de preus. 

A Tarragona, la planta de producció més vulnerable de BASF és la de propilè per l'alt consum de combustible d'origen fòssil i d'energia.  

La problemàtica pels preus s'ha agreujat per l'esclat de la Guerra a Ucraïna, però recorden que ja existia el 2021. Per això, BASF insta als governs de la Unió Europea a modificar el sistema de fixació dels preus de l'energia.

Per cert, la companyia també ha anunciat que continuarà subministrant els productes bàsics a Rússia i mantindrà els contractes vigents amb clients del país.

Les vendes de BASF van créixer un 25% respecte al 2020

A tot això, BASF va tancar el 2021 amb rècord històric de vendes al conjunt de l'estat. Respecte a l'any anterior, el creixement va ser del 25% i es va situar en els 1.350 milions d'euros.  Es va vendre més, però també va ser més car fabricar. El volum de la producció va augmentar un 12% i els preus ho van fer un 14%.

La companyia també ha anunciat inversions per valor de 44 milions d'euros aquest exercici, la meitat per Tarragona. A més de l'aturada prevista de la planta de propilè, també en destaca el desplegament de la xarxa 5G que ja es troba en fase de proves.