El SEM incorpora un vehicle per atendre emergències de risc químic

El conseller de Salut ha aprofitat la seva visita a les comarques de Tarragona per mostrar el nou vehicle amb què s’ha dotat la unitat especialitzada en risc químic del Camp de Tarragona. El nou recurs s’emmarca dins el pla d’emergències del sector químic de Tarragona.

L’objectiu és disposar d’una unitat al territori amb capacitat de donar una resposta especialitzada de manera àgil en el cas de produir-se una emergència en un establiment industrial que manipula substàncies perilloses a les comarques de Tarragona.

El desplegament de la nova unitat SEM es desenvoluparà en tres fases que es perllongaran fins a mitjans del 2023. Durant la fase inicial s’ha dotat d’un vehicle lleuger 4x4 que compta amb un tècnic en emergències sanitàries i un infermer amb formació especialitzada en incidents de risc nuclear, radiològic, biològic i químic. En una segona fase s’incorporarà també un furgó logístic amb material especialitzat en atendre incidents de risc químic i altres. 

La nova unitat del SEM al territori compta amb el suport de la resta d’unitats especialitzades en risc químic i afegit que es troben a la base de l’Hospitalet de Llobregat i que, en cas de ser necessari, es desplaçaran fins al lloc de l’incident, aportant professionals i material especialitzat.