×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Salut aplica canvis per l'augment de la pressió assistencial

Anem enrere i cal revertir la situació. Per això, la Generalitat recomana que reduïm les trobades socials. És una de les mesures per evitar que el creixement de la pandèmia que s'ha detectat en els darrers dies es dispari i pressioni més el sistema sanitari.

Salut aplica des d'aquesta setmana la Fase 1 de mitigació de la sisena onada. Dona un pas més en els protocols d'actuació perquè l'augment de casos ja pressiona al sistema sanitari. L'atenció s'adaptarà perquè l'impacte sigui menor. Per un costat, els tests de Covid es trauran fora dels centres d'atenció primària, per exemple traslladant-los als espais annexos dels CAP. També s'establiran circuits diferenciats del diagnòstic de malalties respiratòries.

L'objectiu és que el repunt de casos afecti el mínim possible a la resta d'atenció sanitària. Perquè els casos no arribin als hospitals, Salut demana accions individuals, com reduir la interacció social. Asseguren que és important que s'evitin els congressos i les reunions presencials.

Ja es pot demanar hora per vacunar els infants

vacunacio nens

La franja que està concentrant una major incidència de casos és la de 0 a 9 anys, per això Salut remarca que la vacunació dels infants que comença dimecres és beneficiosa, col·lectivament, però també pels riscos que pot comportar als més petits. Des de les dues del migdia d'aquest dilluns les famílies ja poden demanar hora per l'administració de les primeres 234.000 dosis que han arribat aquest dilluns a Catalunya. Als centres de vacunació poblacional, on també s'atendrà als menors d'11 anys, hi haurà circuïts o horaris diferenciats.