L’Oficina d’Habitatge del Tarragonès tramita un 30% més d'expedients d’ajuts al lloguer

L’Oficina d’Habitatge del Tarragonès ha tramitat aquest 2020 prop de 1.570 ajuts per al pagament del lloguer d’habitatges. Això representa un increment del 10% respecte als gestionats l’any anterior. A més a més, s’han tramitat 380 convocatòries extraordinàries COVID, de les quals el 67% corresponen al municipi de Salou.

Pel que fa a les prestacions d’urgències especials, que estan oberts tot l’any  se n’han tramitat  una cinquantena, la qual cosa representa un 35% més que el 2019. Una pujada que s’atribueix en part per la pandèmia.

DDR habitatge

En total, s’han fet més de 3.500 consultes presencials. En canvi, a causa de la situació sanitària han augmentat fins a més de 20.000 les consultes telefòniques com les de correu electrònic o telemàticament. El servei es va haver d’adaptar i reforçar per poder atendre al públic.

Pel que fa al parc d’habitatges a preu assequibles distribuïts per diversos municipis de la comarca gestionats per la Borsa del Tarragonès, durant el 2020 es va signar una dotzena de contractes nous de lloguer.