La Plataforma d'Hidrogen Verd i el tramvia, projectes per als fons europeus

La Generalitat ha presentat els projectes de Catalunya per finançar amb els fons europeus de recuperació de la Covid-19. En total en són 27 i representen un pressupost total de gairebé 41.470 milions d'euros. Entre ells s'hi troba l'Hydrogen Valley of Catalonia, el projecte de la plataforma que lidera la URV per convertir el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en una regió líder en transició energètica i afrontar l'emergència climàtica. En aquest cas es destinarien un total de 1.600 milions d'euros.

A més, en l'àmbit de la mobilitat, un dels altres projectes que se'n podria veure beneficiat el territori és l'impuls del tren-tram que ha d'unir Cambrils i Tarragona per l'antic traçat ferroviari, convertint els centres dels municipis per on encara hi ha les vies de tren en eixos cívics per pacificar la zona. En aquest cas el pressupost total seria de 1.880 milions d'euros d'on en sortiria la partida per finançar aquesta infraestructura tan reivindicada al territori.
Des de la delegació del Govern de Tarragona es mostren satisfets pels projectes escollits. Recorden, però que ara l'última paraula la tindrà l'Estat que és qui reparteix els fons europeus.

Aquests 27 grans projectes s'han seleccionat d'un total de més de 540 iniciatives que han presentat les diverses administracions, empreses privades, consorcis i entitats del sector. Els fons europeus 'Next Generation' tenen l'objectiu de la recuperació econòmica causada per la pandèmia i fer una transformació social i ambiental de les diverses polítiques.