Gairebé 3 morts diaris

Des de l'inici de la pandèmia, al 13 de març, han mort de mitjana gairebé 3 persones cada dia al Camp de Tarragona. Els últims dies la xifra no para d'augmentar, el 25 de gener va ser l'últim dia que hi va haver un petit respir i no va augmentar el total de defuncions. Les dades víctimes mortals s'han accelerat des de fa unes tres setmanes.

Són les conseqüències de la roda de la COVID-19 que comença a girar amb un augment de positius, continua amb un increment de pacients ingressats i finalitza la volta amb l'auge de la mortalitat. Ja fa dies que aquesta roda va a la inversa. Així, amb la baixada de la positivitat existeix ja una frenada de les hospitalitzacions, uns fruits que aviat es veuran reflectits si la situació segueix a la baixa.

Tot indica que abans que es compleixi un any de l'inici de la pandèmia el Camp de Tarragona superarà les 1.000 víctimes. Això representa que gairebé un 0,16% de la població del Camp de Tarragona haurà estat víctima de la COVD-19. La pandèmia ha castigat sobretot la tercera edat. Un 70% de les víctimes eren majors de 80 anys.

Ara l'esperança està focalitzada amb les vacunes. A casa nostra ja han rebut la primera dosi gairebé 16.400 persones i la segona s'ha administrat a prop de 5.800 persones.