Les UCI poden arribar al límit les setmanes vinents

Ara mateix ja hi ha més de 1.000 persones en estat crític entre totes les patologies. 66 d'elles ho són per COVID19 al Camp de Tarragona, a quatre del pitjor dia del mes d'abril. Una primera onada assistencial que des de Salut assumeixen que es pot repetir ben aviat.

Catalunya pot arribar a assumir, però de manera ja extrema, fins a 1.300 persones ingressades en llits de crítics. Una xifra a la qual es podria arribar en les properes setmanes sumant els ingressats per COVID19 i els de la resta de patologies.

Així ho assumeix ja el Departament de Salut després de superar aquest dijous el miler d'ingressats a les Unitats de Cures Intensives catalanes, el 60 per cent d'ells positius per coronavirus, concretament 621. Una xifra aquesta darrera que podria arribar als 900 en les properes setmanes.

D'aquesta manera, es superaria molt clarament el pic de pressió assistencial als hospitals de la segona onada de la pandèmia del mes de novembre, i començaríem a parlar ja d'un nombre de casos similar al del mes d'abril. Des del Departament manifesten que a hores d'ara els centres hospitalaris catalans estan molt millor preparats que ara fa un any però avisen que una ocupació de les UCI al límit obligarà a reprogramar el funcionament hospitalari respecte a la resta de patologies.

Al Camp de Tarragona la xifra d'ingressats a cures intensives amb COVID-19 arriba aquest dijous a les 66, quan el pic màxim de la primera onada va arribar el dia 6 d'abril, quan hi havia 70 persones crítiques als hospitals del territori.