×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

Si res no canvia, pas enrere en la desescalada aquest Nadal

Les xifres de l'evolució de la pandèmia no conviden a l'optimisme. Les dades evidencien una nova fase expansiva de la pandèmia i el govern es planteja un pas enrere aquest Nadal amb més mesures restrictives per evitar que la transmissió es descontroli.

El govern admet que el canvi de tendència és extremadament preocupant i ja avança que, si no hi ha una millora en els pròxims dies, serà inevitable retrocedir en la flexibilització de les restriccions.

El govern es dona encara uns dies més per prendre una decisió. De moment, aquest cap de setmana es permetrà la mobilitat dins d'una mateixa comarca, però si res no canvia, enlloc d'anar endavant en la desescalada, aquest Nadal els passos seran en la direcció contrària.

Altres països europeus han tornat a mesures més restrictives i, fins i tot a un nou confinament. El govern català no s'emmiralla en aquests casos, però sí que alerten que no es podrà celebrar un Nadal normal, perquè suposaria posar en risc la gent gran del país. Mentre no es prenen noves decisions, el conseller d'Interior ha reconegut que és ben difícil mantenir el binomi de salut i economia, però que és l'objectiu.

Pinten bastos de cara a aquestes festes, i al seu temps la consellera de Salut ha situat l'horitzó d'esperança en l'any vinent i en la campanya de vacunació que durant el primer trimestre del 2021 ha d'arribar a unes 500.000 persones dels col·lectius prioritaris.