Postures enrocades dels CAP i l'ICS a sis dies per a la vaga

Quan falta menys d'una setmana per a l'inici de la vaga dels metges dels centres d'atenció primària, les postures de Metges de Catalunya i de l'Institut Català de la Salut continuen allunyades. El sindicat exigeix que l'ICS s'assegui a negociar i que compleixi tots els acords de sortida de l'última vaga que van fer els CAP el 2018. Sense aquestes mesures, expliquen, resulta impossible donar resposta a les necessitats assistencials generades per la Covid.

Les demandes més rellevants de Metges de Catalunya fan referència a l'increment de les plantilles, l'alleujament de les sobrecàrregues de treball, les jornades de descans posteriors a les guàrdies o les millores retributives. El dels augments salarials és un punt clau per al sindicat, ja que considera que és la millor eina a l'hora de captar talent mèdic i evitar que els professionals marxin a treballar a altres comunitats autònomes.

pcr

Davant d'aquesta convocatòria, que aturarà els CAP del 13 al 16 d'octubre, i a través d'un comunicat, l'ICS dóna per assolits els acords de sortida de la vaga del 2018. A més, critica que Metges de Catalunya esculli un moment com l'actual i que no hagi esperat que es complís el termini de dos anys per aplicar els termes de l'acord. També es defensa al·legant que el pla de reforç de l'atenció primària anunciat per la Generalitat el passat setembre servirà per millorar la situació, ja que preveu una inversió extra de 300 milions d'euros en dos anys.