L'EINA vol crear un nou espai cultural per encabir les entitats i la biblioteca

Va presentar el seu programa electoral amb dos objectius cabdals, un nou espai municipal per a la cultura que inclouria la biblioteca i l’arxiu, i la creació de dues regidories: una enfocada a l’habitatge i el treball, i l’altra a la participació ciutadana.

Davant de l’antiga biblioteca, l’Esquerra Independentista d’Altafulla, va anunciar que volen engegar un nou espai cultural al municipi. Un equipament pensat per aglutinar tota la cultura local. No només les entitats del seguici, com ara els diables o els Xiquets d’Altafulla, sinó que també hi aniria la biblioteca i l’arxiu. L’objectiu és concentrar tota l’activitat cultural en un sol centre, i alhora donar a les entitats un espai pel seu dia a dia. No van especificar on aniria situat, ja que en cas que governin faran una consulta als veïns per decidir el projecte definitiu.

Un altre punt important del programa és la creació de dues noves regidories. La primera s’anomenarà Altafulla viva, amb la qual pretenen fer més eficient la comunicació amb les entitats culturals, festives i esportives del municipi. Asseguren que així el diàleg serà constant i que, per tant, estaran atents a qualsevol necessitat de les associacions.

La segona és una d’habitatge i treball. Volen establir una xarxa laboral del Baix Gaià, i afavorir que els altafullencs puguin treballar el més a prop possible d’on viuen. Pel que fa a l’habitatge, diuen, que el repte és intentar adequar els preus perquè els joves puguin desenvolupar les seves vides a Altafulla i no hagin de marxar a altres municipis.