Altafulla vol crear una estructura dunar a Voramar per pal·liar els efectes dels temporals

L'Ajuntament d'Altafulla està estudiant crear una estructura dunar per protegir la platja dels temporals a la zona de Voramar aquesta tardor. Seria similar a la que ja va impulsar el govern de l'EINA la primavera del 2021, però aquesta vegada es cobriria tota la llargada del parc.

La decisió ha arribat després de constatar que era inviable a mitjà termini impulsar el projecte aprovat per ple a finals de mandat de fer una escullera recoberta amb sorra i vegetació en aquest punt.

Això ha estat causat pel requisit d'un informe ambiental per part de Costes de la Generalitat i, sobretot, pel procés de redefinició dels límits maritimoterrestres que està duent a terme Costes de l'Estat i que congela totes les llicències d'obres en els punts afectats.

Altafulla 2023 12

Aquest no és l'únic projecte de la platja d'Altafulla que ha patit canvis les darreres setmanes. Costes de l'Estat s'ha desdit d'injectar formigó a les cavitats creades pels temporals a les entrades de la platja. En una inspecció després dels episodis de mala mar de principis de setembre, Costes va concloure que el passeig no patia risc d'esfondrament i que si es volia injectar ciment, ho hauria d'assumir el consistori.

Tot i això, Costes sí que s'ha compromès a enderrocar els balcons de pedra de les entrades i substituir-los per estructures de fusta amb escales.  L'Ajuntament, però està estudiant fer-se càrrec de les injeccions de formigó. Tant les dunes del parc de Voramar com les estructures de fusta de les entrades estaran enllestides mesos abans de la temporada turística de l'any que ve.