La campanya comença a Altafulla amb la moció de censura de fa un any en ment

L'inici de campanya a Altafulla arriba en dates assenyalades. Fa tot just un any que la vara d'alcalde canviava de mans i sacsejava el consistori altafullenc. Passada la tempesta, la cursa per la victòria del 28 de maig arrenca amb relativa tranquil·litat. La més popular ara fa quatre anys, la de l'EINA, aposta per continuar amb tot allò que va començar quan posseïa l'alcaldia i que, diuen, no es va poder finalitzar amb la moció de censura.

La candidatura d'Alternativa, liderada per l'actual alcaldessa d'Altafulla, vol arrabassar la victòria als de Jordi Molinera. Això sí, sigui quin sigui el resultat, Montse Castellarnau es mostra oberta a dialogar amb la resta de grups per constituir un ajuntament més cohesionat.

Les dues propostes més votades el 2019 repeteixen caps de llista. Qui s'estrena, en canvi, és Eva Martínez, com a alcaldable de Junts. Si en els darrers comicis els postconvergents van aconseguir dos regidors, enguany no descarten la victòria o, si menys no, formar part d'un govern de coalició.

Els socialistes altafullencs tornen a confiar en l'expolicia local Imma Morales com a cap de llista. L'actual regidora, única representant del PSC al consistori, no descarta entrar de nou a l'ajuntament acompanyada d'un segon representant socialista. Tot plegat amb un programa basat en tres grans eixos.

Com Morales, qui també vol repetir experiència com a regidora és Natàlia Sanz, d'Ara Altafulla. Sense intencions triomfalistes, Sanz espera mantenir els votants que li van fer confiança en els darrers comicis posicionant-se com una candidatura pròxima i accessible.

La plaça del Pou, epicentre de l'activitat política local, ha estat l'escenari on s'ha donat el tret de sortida a la campanya electoral a Altafulla. A aquestes cinc candidatures que ja compten amb representants al consistori s'hi suma també el PP, que centrarà esforços aquests quinze dies en obtenir representació al plenari.