L'única dona que cultiva calçots és d'Altafulla

La Laura i el Jordi són dues generacions diferents d'una mateixa família. El Jordi, el pare de la Laura, fa gairebé cinquanta anys que es dedica a treballar la terra, una activitat històricament masculinitzada. Té tres filles i poc es pensava que la seva empresa d'horticultura tindria relleu generacional, però els temps canvien i la Laura va decidir a continuar escrivint aquesta història familiar arrelada al camp.

El seu és un cas excepcional, perquè la seva carrera professional va començar en el món de la moda. Després de set anys treballant a França en un sector ben diferent del primari, va decidir tornar a casa i convertir-se en la primera dona que cultiva calçots de la IGP Calçot de Valls. Una notícia que els seus predecessors han rebut amb molta emoció.

Aquesta ha estat la cinquena temporada de la jove altafullenca cultivant calçots i altres fruites i verdures. I no només ha prés el relleu al seu pare i el seu tiet al capdavant de l'empresa familiar, sinó que està decidida a aportar-hi la seva visió des d'una perspectiva jove i en clau femenina.

Es calcula que 3 de cada 10 treballadors del sector primari són dones. Per a la titular d'agricultura a Catalunya, la Laura no és només una dona pagesa. És una jove, diu, "valenta".