Altafulla prepara una ordenança per regular els pisos turístics

L’Ajuntament d’Altafulla treballa en la redacció d’una ordenança municipal que reguli l’explotació dels habitatges d’ús turístic del municipi. Actualment, després d’un últim any en què no ha concedit llicències, el consistori altafullenc té legalitzats uns 350 immobles destinats al lloguer de temporada, sobre un parc total d’uns 5.000 immobles.

La futura normativa, que s’haurà d’aprovar en plenari, vol equilibrar els diferents usos dels habitatges definint els criteris d’obtenció de llicència de lloguer i proposant mesures per combatre el lloguer submergit d’habitatges d’ús turístic, que calcula que és massa elevat.

El govern municipalm però, abans de determinar les característiques de l’ordenança, vol analitzar els diferents factors consultant a la ciutadania. Per això ha obert un procés participatiu i ha dissenyat un formulari destinat a agents, entitats i ciutadans.

El procés participatiu estarà obert fins al 20 de maig i es pot consultar a través dels diferents canals de comunicació de l’Ajuntament.