La marxa del regidor de Ciutadans del partit pot tornar a canviar l'escenari polític d'Altafulla

Nou episodi després del trencament del pacte de Govern d'Altafulla, que dóna majoria a l'oposició. Ara el protagonitza el regidor de Ciutadans, Alberto Moreno. Deixa el partit, de fet, l'haurien suspès de militància per una moció que el nomena president d'Aigües d'Altafulla però on també es nomena Jordi Molinera, de l'Eina, com a representant a l'Associació de Municipis per la Independència. Una nova mostra de poder de l'oposició altafullenca que es resisteix però a presentar una moció de censura, tot i tenir la majoria suficient.

El nou equilibri de forces al plenari de l'ajuntament d'Altafulla, després de la sortida del govern del PDeCAT, ha viscut un nou episodi en les darreres hores amb la baixa com a militant de Ciutadans de l'únic regidor de la formació taronja Alberto Moreno, que passarà a ser regidor no adscrit.

La renúncia de Moreno arriba després que la direcció de Ciutadans l'hagi suspès de militància per, segons el partit, hagi donat suport a una moció on es reconeixia la pertinença del municipi a l'Associació de Municipis per la Independència i en la que es demanava un canvi en la representació dels diferents grups municipals al consell d'administració d'Aigües d'Altafulla i que faria a Moreno president de l'empresa.

El fins ara regidor de Ciutadans diu que marxa del partit per disconformitat amb la manera de fer de la formació i nega que reconegui l'AMI a canvi del càrrec a l'empresa d'aigües.

Una moció però que no es debatrà en el ple del proper dilluns ja que no ha estat inclosa en l'ordre del dia per part de l'equip de govern, que diu està a l'espera de rebre un informe jurídic al respecte, a causa d ela naturalesa público-privada de l'empresa d'Aigües. Un govern que ha carregat durament contra l'ex-regidor de Ciutadans, a qui ha acusat de deixar de banda la seva ideologia per a sumar més retribucions procedents de la seva tasca com a regidor. A més, han animat als tres grups de l'oposició a fer una moció de censura i no continuar bloquejant l'acció de govern

Una moció de censura, que descarten des del principal grup de l'oposició, l'EINA ja que aposten per a continuar forçant des de l'oposició al govern a negociar totes les decisions municipals.

Pel que fa a la moció finalment no inclosa al plenari, defensen la nova distribució de càrrecs dins de l'empresa d'Aigües per reflectir el repartiment actual del plenari en el consell d'administració