Esquerra demana la dimisió de l'Alcalde d'Altafulla

L'oposició d'Altafulla no podrà nomenar els seus representants com a alts càrrecs a l'Ajuntament tot i tenir majoria al Ple, després del trencament del Pacte de Govern entre el PDeCat i Alternativa. L'informe jurídic fet per l'Ajuntament atribueix les competències només a l'alcalde per delegar les funcions de president d'Aigües d'Altafulla, o nomenar el representant a l'Associació de Municipis per la Independència i al Consorci de TAC12. Càrrecs que es volien repartir els tres portaveus de l'oposició, en una acció que suposat la pèrdua de la militància del regidor de Ciutadans.

Ja hi ha informe jurídic sobre les mocions que l'oposició a l'Ajuntament d'Altafulla volia debatre al proper Ple Municipal, nomenant el regidor de Ciutadans president d'Aigües d'Altafulla; Jordi Molinera de l'EINA representant a l'Associació de Municipis per la Independènica, i Pere Gomés, al consorci de TAC12.

L'informe no aprova que aquests nomenaments els pugui fer l'oposició a través del Ple Municipal, ja que aquest organ no és competent, en el cas d'Aigües d'Altafulla, segons la Llei de Societats de Capital i els estatuts de l'empresa, atribueixen el càrrec a l'alcalde o la persona en qui aquest delegui.

Per tant, Alberto Moreno no podrà accedir al càrrec tot i que la maniobra amb els altres grups de l'oposició, l'EINA i el PDeCat li ha costat la militància a Ciutadans. Ara passa a ser regidor no adscrit després de les desavinences amb la formació taronja, que l'ha suspès de militància perquè en la mateixa moció proposada reconeixia l'Associació de Municipis per la Independència en nomenar Jordi Molinera com a representant municipal.

Precisament el portaveu de l'EINA posa en dubte el caràcter vinculant d'aquests informes jurídics de l'Ajuntament sobre les mocions i demana a l'alcalde Fèlix Alonso que si no està siposat a negociar amb l'oposició que dimiteixi

El que sí aconseguirà canviar l'oposició, ara amb majoria a Altafulla des del trencament del pacte de Govern, és la periodicitat dels plens. Hauran de ser l'últim dilluns no festiu de cada mes, i no cada dos com fins ara.