Altafulla comença la reposició sostenible de sorra a la platja

Altafulla continua posant sobre el terreny el nou pla de gestió de la platja del municipi aprovat en els darrers mesos. Una de les primeres actuacions és la de traslladar sorra de les parts on més s'acumula a les que més han patit els últims temporals.

Que els reservoris de sorra de la mateixa platja serveixin per regenerar les parts més afectades pels temporals. En aquest context han començat aquest dijous els treballs de regeneració a la platja d'Altafulla. D'aquesta manera, i tal com marca el pla de gestió de la platja aprovat pel consistori altafullenc, les reserves de sorra acumulades a la zona del Vinyet serveixen per a millorar altres dos punts del litoral del municipi. 

Per una banda la zona del fortí, molt afectada pel temporal Glòria, i que es vol creï un segon reservori de sorra en un futur. Per l'altra, la part central de Botigues de Mar, amb l'objectiu d'eixamplar-la i crear una barrera per al futur, ajudant també a la consolidació de les terrasses ubicades en aquest espai.

Uns treballs que s'allargaran durant dos dies i que des del govern municipal valoren com la primera passa d'un projecte que vol gestionar la platja amb criteris estrictament naturals.

Una sorra, l'extreta aquests dies de la zona del Vinyet, que no només ajudarà a la platja d'Altafulla, sinó que també servirà per regenerar parts afectades de la platja Llarga de Tarragona.