Un vila-secà des de Suïssa: 'El confinament és voluntari però els carrers s'han buidat'

Esteve Pujals és un dels històrics de l'hoquei sobre patins de Vila-seca. Capità de l'equip local fins al curs passat, va afrontar una nova aventura a Suïssa, des d'on ara ens parla per explicar com es viu el confinament en aquest petit país del centre d'Europa. Allà les mesures d'aïllament no són tan estrictes com aquí però la resposta de la ciutadania és exemplar.

El clàssic pitxitxi del CH Vila-seca de les últimes temporades experimenta de nou l'hoquei sobre patins d'estranger, després d'un antic pas previ per la Lliga de França. La competició domèstica va abaixar la persiana a manca de dos partits de fase regular i la Federació va suspendre-la definitivament. El Montreux, a més, era favorit per accedir a una Copa que tampoc es jugarà.

L'Ariadna i l'Esteve van visitar Vila-seca just el cap de setmana que va decretar-se l'estat d'alarma per preparar la seva boda. L'excepcional situació va precipitar, però la tornada a Suïssa on treballen en una residència d'avis i una piscifactoria, respectivament.

A peus dels Alps, passejar per la maca localitat turística de Montreux és calcar la manca de vida urbana que també contemplem aquí. Ara bé, existeix una gran diferència entre els suïssos i els catalans: a ells encara no els obliguen a quedar-se a casa. El recompte de positius per coronavirus a Suïssa ascendia als 11.000 aquest dimecres, suficient per prioritzar la salut a l'esport.