CB Valls - CBT (52-69)

L'hem explicat en directe a TAC12 i ja el podem recuperar íntegrament aquí. El líder de la Lliga EBA s'ha emportat de nou el derbi per reforçar les opcions de disputar la promoció per pujar a la LEB Plata. El CB Valls, en canvi, segueix sense la permanència assegurada. 

Les dinàmiques importen però quan l'esport creua equips de rivalitat màxima els interrogants són encara majors. El CB Valls va guanyar la setmana anterior i el CBT va perdre. Els de l'Alt Camp podien sentenciar la salvació i els del Tarragonès, veure com la part alta el deixava contra les cordes. Però res d'això ha succeït. Després del triple inicial de J.J.Miguel, una ratxa visitant de 0-12 ha fixat la pauta de la resta del clàssic del bàsquet territorial amb un CBT dominador i que ha frenat qualsevol símptoma de reacció del CB Valls. 

El primer temps de Ferran Torres, que ha acabat amb 15 punts, ha estat superlatiu per guanyar la guerra del joc interior tot i l'encomiable capacitat de sacrifici del mateix J.J. Miguel i de la imatge millorada de Ryan Edwards. Des de fora , Pape Mbaye i Adrià Duch, que ha jugat després d'una setmana marcada per les molèsties a l'esquena, han protagonitzat alguns dels instants en que els del Serrallo han frenat en sec els intents de remuntada vallenca. D'aquesta manera el CBT conserva el lideratge a manca de cinc jornades i amb un triomf sobre l'Igualada i el Quart. El CB Valls continua a tres de distància de la promoció de descens: sort de la derrota del Calvià davant l'Esparreguera.

Dissabte vinent el CBT rebrà a casa el Castellbisbal, equip de la part baixa (18 hores); per la seva banda el CB Valls es desplaçarà l'endemà, diumenge a les 19 hores, a la pista del Quart, un dels favorits per disputar la fase d'ascens a la LEB Plata. 

Parcials: 8-19, 18-17, 17-19 i 9-14.

Estadística del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2015586&med=0