Valls vol que el jaciment del Vilar sigui d'interès nacional

Arran de les troballes documentades l’any passat pel grup de recerca arqueològica de la Universitat de Barcelona a la zona dels Molls de l’estació de Valls, l’Ajuntament demanarà la catalogació de l’espai com a bé cultural d’interès nacional. Els arqueòlegs van multiplicar la importància del jaciment iber del Vilar, que pot amagar una ciutat preromana de grans dimensions, amb una capacitat per a uns 5.000 habitants.

D’altra banda, el consistori vallenc treballa per adquirir la propietat dels terrenys, que són privats i catalogats com a rústics a l’última renovació del Pla Urbanístic Municipal. Consideren que és la zona del jaciment més factible per excavar i en projecten una museïtzació futura.

S'HI CONTINUARÀ TREBALLANT

L’anunci coincideix amb l’acotació del límit sud de la ciutat ibèrica, després de descobrir la muralla a les prospeccions arqueològiques que s’han fet l’últim mes al passeig de l’Estació. El va fer la regidora de Patrimoni en el marc de la presentació de les jornades que l’Institut d’Estudis Vallencs dedica al centenari del descobriment del jaciment.

També va assegurar que es continuarà treballant sobre el terreny. De fet, es preveu que el grup de recerca arqueològica de la Universitat de Barcelona torni als Molls de l’estació aquest mateix any.