Valls valorarà la trajectòria del docent Josep Maria Calbet amb el Vallenc de l'Any

La Nit de Premis d’enguany a Valls valorarà la trajectòria com a docent i activista de Josep Maria Calbet. Serà ell qui rebrà el principal guardó de la gala, el Vallenc de l’Any. Se li reconeix la defensa del model d’escola catalana durant els anys que va exercir com a professor a diversos centres educatius. Ja jubilat, el seu activisme va més enllà. Implicat a l’ANC de Valls encara es manifesta setmanalment amb 'La taca d’oli'.

L’altre guardó destacat de la nit, el de la Iniciativa Cívica, reconeixerà la tasca de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Valls. Les entitats organitzadores de la gala volen destacar la tasca desenvolupada pels voluntaris durant la pandèmia i també el seu compromís amb la recollida de material per atendre les necessitats d’Ucraïna quan va esclatar la guerra.

En total, vuit entitats participen de la Nit de Premis. En el decurs de la gala s’entregaran 16 premis. En total, 24 guardons, ja que algun dels premis tenen més d’una categoria.

Entre els premiats també hi serà TAC12: la Fundació Ciutat de Valls reconeixerà la cobertura que aquesta casa va fer de les Festes Decennals amb el premi Cristina Requena de Periodisme.

L’entrega tindrà lloc el 28 de maig (19.30 hores) al Teatre Principal i la presidirà el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Consulta aquí el llistat complet de guardonats.