La UAF repassarà els seus 50 anys d'història en un espectacle commemoratiu

Un muntatge farcit de poesia, música, dansa i imatges repassarà simbòlicament la trajectòria de la Unió Anelles de la Flama. Serà l’acte central de la programació que l’entitat vallenca està preparant per commemorar els seus 50 anys d’història.

L’espectacle, que s’escenificarà al Teatre Principal el 21 de maig, proposarà un viatge des dels orígens sardanistes de la UAF fins a la seva aportació actual dins el patrimoni festiu de la ciutat.

La Unió Anelles de la Flama també estendrà la celebració al carrer, el seu medi natural, obrint la festa a la ciutat. Coincidint amb la data exacta de la seva constitució, el 28 de maig, l’entitat ha programat un espectacle a la plaça del Blat que, sota el títol 'Moments de festa', repassarà els instants més simbòlics del cicle festiu anual de l’entitat, que majoritàriament es corresponen també amb el cicle festiu de Valls.

Abans, els membres es realitzaran la foto de família. A més, durant tot el matí les peces del bestiari festiu de la UAF estaran exposades al Pati perquè tothom qui ho vulgui s’hi pugui fotografiar.

La programació festiva durant dos caps de setmana, del 21 al 28 de maig, inclou també exposicions i taules rodones, entre altres propostes. La UAF va néixer a Valls l’any 1972 com a resultat de la fusió de tres colles sardanistes i el Foment de la Sardana. Actualment, és l’entitat referent de la cultura popular i tradicional de Valls, a la qual aporta nombrosos balls i elements del bestiari festiu.