Valls destina 2 milions de romanent a completar projectes ja engegats

L’Ajuntament de Valls dedicarà més de dos milions d’euros del romanent a redimensionar i ampliar 36 partides de programes i projectes ja engegats per poder-los completar aquest any. Entre elles destaca una partida de 300.000 euros per subvencionar les Decennals i la dotació de projectes pendents vinculats als pressupostos participatius com el carril bici o l’espai Vallsgat.

També desencalla, amb 50.000 euros, la voluntat d’invertir a Ca Padró i preveu obrir enguany el Museu Casteller, al qual es destinaran uns 70.000 euros més. Precisament, l’oposició qüestiona les partides compromeses en aquest equipament els últims anys tot i no estar en funcionament.

El govern es va quedar sol al plenari en l’aprovació d’aquest modificat que deixa ara aparcats al romanent per a despesa general uns 830.000 euros. Des del govern es puntualitza que la modificació en complementa una altra que permet recuperar els excedents de les partides que no s’han esgotat en anteriors exercicis.

Des del PSC s’aprofita per criticar un retard en l’execució de les inversions programades que, diuen, no genera confiança. En resposta, el govern s’escuda en el volum de partides compromeses.

El tercer modificat de pressupost d’aquest 2022 va arribar en el primer plenari en què Bàrbara Flores tornava a ocupar una cadira al consistori. La nova regidora substitueix Xavier Salat, que va renunciar just després de Decennals.