El pressupost de Valls torna a créixer i arribarà als 30,2 milions d'euros

Valls tornarà a tenir l’any 2022 el pressupost més alt de la seva història: 30,2 milions d’euros.  Malgrat l’impacte negatiu de la problemàtica de les plusvàlues, que retalla en un 30% la capacitat recaptatòria del consistori per aquest concepte, creix la previsió d’ingressos per les aportacions de l’Estat i s’espera una millora de la recaptació. Això, tot i la congelació d’impostos, permet equilibrar un pressupost que vol presumir de biaix social. Hi creixen les aportacions als serveis a les persones. Les regidories d’afers socials, joventut, acció cívica o educació, entre altres, s’emporten 3,6 milions d’euros. També creix l’aportació a la regidoria d’habitatge.

Al capítol d’inversions s’hi incorporen 2,6 milions d’euros, amb propostes com la millora de les instal·lacions esportives del Vilar o una nova fase de l’ampliació del Museu de Valls valorada en 300.000 euros. La principal injecció de diners a obra pública, però prové de projectes encallats d’altres exercicis. De fet, una quarta part dels 64 projectes previstos el 2021 encara no han iniciat cap tràmit per executar-se. Des de l’Ajuntament, però l’òptica és una altra. El 40% ja s’han completat i un 35% més estan en tràmits o executant-se.

En total, l’any 2022 Valls preveu invertir un total de 8 milions d’euros. Dos terços de la inversió prevista prové partides encallades d’altres exercicis com els 2,6 milions destinats a Ca Xapes o els 600.000 euros de l’enllumenat del polígon. Són partides que s’amplien, al temps que també es contempla la recuperació de la muralla de Sant Antoni, pressupostada en 480.000 euros; o el nou espai jove al centre històric. El consistori s’esforça a destacar la inversió al nucli històric, al que destina 1 milió de les noves inversions.  Incorpora també una partida testimonial per engegar projectes com l’escola de música a ca Padró o la futura seu de la policia local. El pressupost també contempla obrir el museu casteller aquest  2022.