Obre a Valls el primer punt de vacunació col·lectiva del territori

Des del pavelló Joana Ballart se subministren dosis contra la COVID-19 a les persones dependents que poden desplaçar-s’hi acompanyats pels seus cuidadors. Es calcula que aquesta setmana hi passaran unes 200 persones. 

Durant aquesta setmana els responsables del Centre d’Atenció Primària de Valls confien poder vacunar dos centenars de persones a la capital de l’Alt Camp. Es tracta del col·lectiu de grans dependents, essencialment persones majors de 80 anys que romanen al seu domicili i que poden desplaçar-se al pavelló Joana Ballart, habilitat com a punt de vacunació massiva.

Tot i que el CAP Sarró prioritzarà la vacunació al Joana Ballart, en aquesta tongada també es punxarà a domicili una desena de persones que no es poden desplaçar. És una operació logísticament complicada per la inestabilitat de la vacuna una vegada preparada una dosi, que dificulta el seu transport. D’altra banda, el Joana Ballart es mantindrà com a punt de vacunació en campanyes futures.

VALLS 24 FEBRER VACUNES

S’hi administra la vacuna de Pfizer i ara ja es dona hora a les persones que ja han rebut la primera dosi per la següent. És el mateix CAP qui avisa i cita les persones que s’han de vacunar.

A banda de Valls, el CAP Sarró també s’encarrega de la logística de la campanya de vacunació a la resta de centres d’atenció primària de les àrees sanitàries de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. En aquest territori s’han distribuït 600 dosis que s’administraran durant els propers dies a persones grans i dependents.