El Consell Comarcal de l'Alt Camp lidera un projecte per rehabilitar patrimoni

El Consell Comarcal de l’Alt Camp lidera la gestió d’un projecte pressupostat en més de dos milions d’euros que contempla la recuperació d’espais i edificis patrimonials de vuit localitats de la comarca. Es preveu, amb la complicitat dels municipis, completar les rehabilitacions abans que finalitzi l’any 2021 i desenvolupar al mateix temps, una oferta turística singular que englobi tota la comarca.

Ca l’Orga, a Picamoixons és l’escenari d’una de les intervencions previstes en el projecte global que lidera el Consell Comarcal de l’Alt Camp per reforçar el valor patrimonial d’espais o edificis de la comarca amb valor històric o cultural. S’hi contempla rehabilitar les dues naus encara en desús per ubicar-hi un centre d’interpretació de l’oli. Un projecte que volta els 200.000 euros de pressupost i que es preveu enllestir durant el 2020.

Serà una de les primeres intervencions previstes dins el calendari programat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp a vuit localitats de la comarca, comptant amb la complicitat dels municipis implicats, que d’entrada assumiran el cost de les inversions. Els castells de Vallmoll i Rodonyà, el Pi de Puigpelat, la Fàbrica del Pla de Santa Maria, la Torre de la Mixarda o el Columbari de Vila-rodona són també altres inversions previstes. Un projecte global de comarca que té com a objectiu desenvolupar una oferta singular i conjunta.

El projecte global dissenyat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp s’enfilarà més enllà dels dos milions d’euros. Per finançar-los, de moment, es compta ja amb gairebé 900.000 euros provinents dels plans FEDER de la Unió Europea i amb una partida de 400.000 euros atorgada pels plans de foment territorial de turisme de la Generalitat.

Les diferents actuacions s’aniran desenvolupant de forma escalonada en el temps. S’espera poder completar-les l’any 2021, si bé bona part d’elles ja s’executaran aquest any.