La plantilla d'Iberboard arriba a un acord amb l'empresa i desconvoca la vaga que ha aturat la planta 4 dies

4 dies de vaga han estat suficients a la planta d'Iberboard a Alcover. L'aturada, contundent, del 100% de la plantilla, ha forçat la negociació amb l'empresa que ahir va arribar a un acord amb els treballadors. Els pagaran els que els deuen i recuperaran el poder adquisitiu restat. La reacció de la plantilla en conèixer l'acord, ja se la poden imaginar.

Amb aplaudiments i entre llàgrimes la plantilla d'Iberboard rebia aquest dijous a la tarda el comitè de vaga que tornava a la planta situada a la C14, després d'hores de mediació al Departament de Treball. L'alegria es desfermava en conèixer que s'havia arribat a un acord, que cobrarien el que l'empresa els deu i que havien aconseguit el que volien després de 4 dies de vaga total. Hi havia donat suport tota la plantilla provocant l'aturada total de la fàbrica de cartró.

Segons l'acord, a partir del gener els treballadors percebran l'augment del sou establert al conveni col·lectiu des del 2018 i que no s'estava aplicant i també cobraran els endarreriments a partir del 2021.

També han aconseguit que l'empresa fes marxa enrere amb l'expedient temporal de regulació d'ocupació que s'aplicava des de l'estiu i també aplicarà compensacions. I ja fora de l'acord, els treballadors i també l'empresa han acceptat acatar les resolucions judicials que es dictin sobre les altres 4 causes obertes amb l'empresa per qüestions laborals.