La Crida dona la benvinguda a les festes de Santa Tecla

És l’inici oficial de les festes de santa tecla. Des del balcó de l’Ajuntament, el nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, crida el seu primer visca Santa Tecla i el Perpetuador encén la metxa dels Onze Morters. És la primera gran tronada de la festa, a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo. Uns castells de focs que van emocionar als centenars de Tarragonins que es van apropar fins a la plaça de la Font per no perdre’s l’inici de la Festa Major.

Abans, es va realitzar l’homenatge al Perpetuador d’enguany, Jaume Sendra i Solé, president de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona des del 1992 fins al 2019. Sendra va establir convenis amb l’Administració per a l’arranjament de les robes i el manteniment dels caps dels Nanos. L’any 2001 va dirigir i coordinar la creació de les rèpliques dels Nanos Vells i va coordinar el 150è aniversari.

En l’acte també s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Tecleres d’Honor, persones de les entitats del Seguici Popular que fan 25 anys que participen activament de la festa. Un acte solemne que omplia el saló de plens i que va començar amb la tradicional Cobla de Ministers del Consell Municipal.

La festa Major de Santa Tecla ja ha començat i s’allargarà fins al pròxim 24 de setembre.