Eufòria i il·lusió renovades en la primera nit de campanya a la ciutat de Tarragona

Arriba l'hora de la veritat. Avui comencen 15 dies de campanya electoral pel 26 de maig, moment de renovació dels ajuntaments de tot el territori. A Tarragona tots els grups volen renovar de nou la il·lusió. Així ho han demostrat a la tradicional enganxada de cartells.

Amb eufòria i als crits de “Tarragona Socialista”, Josep Fèlix Ballesteros i el seu equip arribaven a la Rambla Nova prop de la mitjanit per penjar el seu cartell amb el lema, ‘Tarragona, millor amb Ballesteros’, i amb l'objectiu d'aconseguir una majoria que els permeti governar en solitari, després de 12 anys a l'alcaldia.

Eufòria també a Ciutadans, que encaren la seva segona campanya a les municipals, diuen, per una Tarragona de tots, i aspirant a ser la força més votada. Rubén Viñuales va fer l'enganxada acompanyat de Jordi Cañas, Matías Alonso i Lorena Roldán, la nova portaveu al Parlament. Estan segurs que arribaran al govern de Tarragona.

Segons els republicans, el canvi que vol Tarragona passa per Esquerra, i així ho mostra el seu cartell amb el lema 'Vota el canvi' i la motivació de la seva militància.  Esperen que Tarragona faci un pas cap a un ajuntament republicà de veritat, diuen, descartant donar suport als socialistes.

El Partit Popular estrena enguany José Luís Martín com a alcaldable, amb l'aspiració d'aprofitar la seva estada els últims 3 anys al govern per completar la seva feina. ‘Martín Soluciona’, diu el seu cartell, complementat amb la frase de precampanya 'Tarragona és una joia'.

Junts per Tarragona va decidir no participar de l'enganxada de la nit i innovar amb la presentació del cartell a la tarda, amb el lema 'La Tarragona que volem'. La candidatura encapçalada per Dídac Nadal diu que això demostra que volen fer les coses diferents, per fer un canvi profund a la ciutat.

La CUP vol decidir les regles del joc, com diu el seu lema, i fer-ho des dels carrers. De fet, l'enganxada no va ser d'un sol cartell, sinó de múltiples missatges i reivindicacions de l'esquerra anticapitalista i independentista.

Als crits de “Sí se puede”, els comuns penjaven el seu cartell encapçalat per Carla Aguilar, amb un projecte que vol liderar l'alternativa a la ciutat. La proposta d'En Comú Podem planteja ‘Guanyar per una nova Tarragona’.

La campanya arrenca avui de forma oficial, encara que fa dies que a Tarragona el debat és obert sobre el futur d'un ajuntament cada cop més fragmentat, que haurà de fer, probablement, autèntics equilibris de força per aconseguir l'estabilitat política.