El nou carilló del Mercat Central ja sona al ritme de l'Amparito Roca

El Mercat Central de Tarragona ja compta amb l'element que corona la remodelació d'aquest espai, el nou rellotge carilló que ha sonat per primer cop aquest dimecres a migdia. Com a element únic a Catalunya, s'espera que esdevingui un atractiu turístic més de Tarragona amb els dos passis diaris que es duran a terme a les dotze del migdia i les sis de la tarda

Puntual a les 12 del migdia s'obrien les portes que donaven pas al mecanisme des d'on sis figures del seguici popular de Tarragona ballaran al ritme de l'Amparito Roca cada dia al punt del migdia i a les sis de la tarda, amb un tercer passi a les vuit durant els mesos d'estiu.

Centenars de persones no s'han volgut perdre a les portes del Mercat Central l'estrena de l'esperat carilló que ha estat precedida pel coneixement d'aquells que l'han fet possible, el joier Joan Serramhià, responsable de la creació de les figures i el rellotger Càndido Valverde encarregat de la creació del nou mecanisme.

Un nou carilló que des del consistori tarragoní esperen esdevingui una nova icona de la ciutat per a que puguin gaudir-la tant les tarragonins, com sobretot els visitants de la ciutat. Amb un pressupost de 80.000 euros, representa un element únic a Catalunya.

També veuen la nova atracció del mercat tarragoní com a positiva els paradistes que omplen l'equipament. Creuen que ha de suposar un nou focus d'atracció de tarragonins i visitants.

Un carilló que també tindrà protagonisme enguany per la revetlla de cap d'any, ja que serà l'encarregat de marcar les campanades en la celebració que l'ajuntament tarragoní organitzarà per rebre el 2019 a la plaça Corsini