Tarragona encén Reus

Les autoritats feien la seva entrada al Mercadal de Reus poc abans de les onze de la nit en una plaça plena de gom a gom. Al capdavant de la comitiva, l'alcalde de la ciutat amfitriona i al costat el seu homònim tarragoní, Pau Ricomà. Era un moment inèdit: un batlle de Tarragona exercint de convidat d'honor de les festes de Sant Pere.

La tradició marca que la tronada de la nit de Completes sigui a les fosques i per això, poc després de les onze de la nit, Carles Pellicer, com a màxima autoritat de la ciutat, ordenava apagar totes les llums del Mercadal. Ho feia aixecant un mocador blanc des d'un dels balcons de l'edifici consistorial.

Era el preludi de la imatge més esperada i controvertida de la jornada: l'alcalde de Tarragona encenent la quarta de les sis tronades que ressonaran per les festes de Sant Pere.

Una tronada que va il·luminar la plaça amb el seu foc i va ressonar, literalment, per les parets dels seus edificis més propers. L'arribada de les autoritats va anar acompanyada d'una important xiulada per part del públic assistent. Gairebé una banda sonora que habitualment acompanya aquest esdeveniment, com una mena de tradició més.

I, és que la presència de Ricomà a la capital del Baix Camp no ha estat pas casual. S'ha escollit la seva figura per a materialitzar la voluntat de cooperació i la bona sintonia entre ambdues capitals, almenys des del punt de vista institucional.

Després de la gran tronada, el mateix indret es va il·luminar amb els focs a l'antiga i la revetlla de Sant Pere va seguir amb música a la plaça de la Llibertat.