Nou pas per a la instal·lació de les xarxes tancades a la química

La indústria petroquímica del territori ja té damunt la taula el text del Reial Decret que ha de permetre implementar una de les seves principals reivindicacions, la instal·lació de xarxes elèctriques tancades que regulin el consum de les indústries i rebaixin els seus costos. Un fet que ha de possibilitar la igualtat d'oportunitats competitives amb altres complexos industrials d'arreu d'Europa, facilitar noves inversions i evitar deslocalitzacions.

Unes conseqüències econòmiques que, des del principal grup impulsor de la iniciativa a nivell polític, Esquerra Republicana, quantifiquen en un augment de la inversió de l'ordre de 1.000 milions d'euros i de la creació de 1.600 llocs de treball. Els republicans defensen que ha de ser una eina que consolidi el sector a casa nostra.

En la mateixa línia s'han expressat des del PSC, que han destacat l'empenta donada per l'actual govern en contraposició a les traves que, diuen, va posar l'anterior del Partit Popular.

Des de l'AEQT es troben a l'espera de conèixer a fons el document per estudiar possibles al·legacions que vincularan a través de la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola.